Bukit Lawang, Sumatra
Door: Esther
27 December 2009 | Indonesië, Batavia
De volgende dag stonden we vroeg op om aan onze 8 uur durende jungletocht te beginnen. We waren alleen met ons 3en, zonder andere toeristen, en 3 begeleiders waren er mee. We zaten nog te twijfelen om de 8 uur durende tocht te nemen of degeen met een overnachting in de jungle erbij en dan de volgende dag weer verder, maar we waren blij dat we voor het eerste hadden gekozen want we waren kapot!!
De jungletocht bestond niet uit normale voetpaadjes, maar uit rotsbeklimmen, over stenen, takken en boomstronken klimmen. De weg dichtbegroeid met takken werd voor ons vrij gemaakt en de tocht begon. Direct kwamen we al een geel met zwart gekleurde slang tegen die in een boom zat waar we langsliepen, dit bleek een van de meest gevaarlijke slangen te zijn, giftiger dan de piton! Snel wegwezen dus dachten wij. De reden dat we helemaal af waren gereisd naar deze jungle was omdat deze jungle bekend staat om het woongebied van de oeran oetangs, in deze jungle leven zon 5000 van deze oeran oetangs dus we moesten dr wel een tegen komen.
De tocht was erg zwaar, ik heb me nog nooit zo vies gevoeld. We waren van top tot teen bedekt met zweet, modder en stinkende muggenspray en zagen er niet uit. Sommige stukken waren bijna geen doen en we waren elke keer weer blij als we heel en wel boven waren. Na iets van 3 uur kwamen we de eerste oeran oetang tegen, erg geluk hadden we want je zag ze niet altijd, en we zagen ze nu ook nog eens van 1 meter afstand. Ik stond oog in oog met een mega oeran oetang met een kleintje om zn middel, egt n super ervaring was dat! Toch moesten we nog wel oppassen want de oeran oetangs vlogen boven ons van tak op tak en soms plasten ze dus vlak naast je dus had geluk dat we niet geraakt werden:D De oeran oetangs krijgen vaak maar 1 keer in hun leven een baby dus we hadden geluk dat we die gezien hadden zeiden de gidsen. We werden al gewaarschuwd voor 1 oeran oetang die altijd erg aggressief naar mensen toe is, als we hem tegen kwamen moesten we het meteen op de vlucht zetten (wat ook lekker kan zonder normale voetpaden) want deze valt altijd mensen aan, maar die zijn we gelukkig niet tegengekomen:D
Behalve een slang, een schorpioen en oeran oetangs kwamen we nog een giftige mega duizendpoot met een grijs lichaam en oranje pootjes tegen die inene tussen mijn voeten doorliep, en ik het natuurlijk meteen uitgilde:D
Tijdens de tocht voelde ik al een tijdje iets in mijn schoen, maar omdat ik niet kon kijken omdat we midden in een rotsklim zaten dacht ik ik kijk straks wel ff. Bij de eerste stop om wat fruit te eten ziet lindy inene wat uit mijn schoen komen tussen mijn veters door, gek werd ik natuurlijk en meteen mijn schoen uitgedaan, zaten er 2 bloedzuigers vastgezogen in mn voet. De gids trok ze meteen eraf en verbrande ze, want van het bloed van mij konden ze zich voortplanten.
De tour eindigde met een uur durende tocht door het water heen waarbij ik de hand van de gids helemaal fijnkneep omdat ik elke keer mezelf weg voelde glijden over al die rotsen heen en bang was om in het water te vallen met me rugzak met me camera en alles erin. Ik vroeg of er waterslangen ofzo in het water zaten en de gids zij natuurlijk van niet en even later zagem we er 2 meter van ons vandaan een zwemmen:S
Thuis aangekomen waren we helemaal kapot maar wel n super ervaring erbij gehad!
27 December 2009 - 13:20
Laura:
holaa es,
echt tof die jungletocht!! lekker v die bloedzuigers haha. en die hagedis op je kamer die zoveel lawaai maakt, was dat een toke? die 7x achter elkaar zegt: tokeeeeee, tokeeee? hahah die heb je in thailand nl ook :P wanneer kom je terug? xxx -
27 December 2009 - 15:31
Joke Rison:
Hoi Esther,
Wat een spannende verhalen lees ik allemaal.
Mooi om mee te maken, maar je familie zal af en toe hun hart wel vasthouden als ze dit lezen.Je zit daar echt in een andere wereld en het is denk ik moeilijk voor te stellen dat wij hier gewoon kerst(met hier en daar nog wat sneeuw)gevierd hebben.
Ik wens je alvast een goede jaarwisseling en nog veel plezier.
Joke -
27 December 2009 - 22:48
Mam & Sas:
haha wij hebben de kerst wat rustiger doorgebracht dan jij!! hooguit wat uitglij gevaar met het ijs, ipv wilde gevaarlijke dieren en bloedzuigers!!
Blij als je weer thuis bent!
Dikke knuffel
X -
28 December 2009 - 17:03
Jes En Aart:
hoi essie,
goeie reis en tot morgen!! ben benieuwd naar nog wat nieuwe verhalen... dit waren er iig al genoeg:)
je bent toch niet te bruin geworden he?!
dikke kus en veel liefs van ons -
28 December 2009 - 21:44
Kim:
wouww!!!! -
28 December 2009 - 21:52
Tineke:
OooEsther wat haal jij toch allemaal voor een enge dingen uit! Je vader en moeder (en ik ook) zullen blij zijn als je weer heelhuids thuis bent!Wat heb jij morgen een hoop te vertellen.Je bent anders een ondernemende tante geworden hoor, dat had ik vroeger niet gedacht!
Nou ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen.
Tot oudejaarsavond denk ik.
Kus van Tineke -
10 Mei 2017 - 12:10
Michel:
7u durende busreis???? Ik weet niet welke bus je hebt gehad maar de local bus die ik heb genomen een maand geleden duurde amper 4 uur. En giftiger dan een pyton??? Hahah een pyton heeft geen gif dus alles met gig is giftiger