Kuta, Bali - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van esthervanderwens - WaarBenJij.nu Kuta, Bali - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van esthervanderwens - WaarBenJij.nu

Kuta, Bali

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg

31 December 2009 | Indonesië, Batavia

Met de bus reden we vanaf de Bromo vulkaan naar het oosten van Java, om vanaf daar met de bus de ferry op te gaan die er 45 minuten overdeed om van Java naar Bali over te steken. We hadden veel lange busreizen gehad maar dit was toch echt de ergste. De reis duurde in totaal 13 uur waarbij we 2 stops maakte en met zn 5en op de achterbank zaten waar 4 stoelenplaatsen waren. Daarbij was er ook nog is geen airco aanwezig en zaten we met zn alle aan elkaar geplakt. Daarbij stond onze stoel naar voren geleund omdat de backpacktassen in ons rug drukten en de tv te ver was om iets te kunnen zien. Een verschrikkelijke reis dus!

Ook hadden we gehoord dat Bali al helemaal vol zat geboekt vanwege de kerstdrukte, dus hadden we via via geregeld dat ze een hotel voor ons konden reserveren zodat we tenminste niet nog hoefden te zoeken na een verblijfplaats na een vermoeiende lange dag. Aangekomen in Bali moesten we nog een taxi nemen na Kuta, het toeristische gedeelte in Bali. Hier zijn we onze laatste 9 dagen gebleven om te relaxen. Het weer was hier perfect, zonnig en tegen de 30 graden! In de avond konden we eindelijk weer is uitgaan en overdag lekker na t strand.

Vanuit Kuta hadden we wel nog wat dingen gepland om toch nog wat van het eiland te zien. We zijn een dagje naar het mooiste strand van Bali geweest en een dagje hadden we een busje gehuurd die ons voor ruim 30 euro de hele dag rondreed langs allerlei tempels, rijstvelden en kleine locale plaatsjes.

Kerst vieren deden ze hier alleen de eerste kerstdag en was niks bijzonders. Een enkel restaurantje had een klein kerstboompje staan of een kerstmannetje maar daar bleef het ook bij, geen kerstlichtjes en amper kerstliedjes. Gezellig was het ondanks dat nog wel, lekker gegeten en daarna uitgeweest!

De laatste dag hadden we 6 uur sochtends een vliegreis van 3 uur na Kuala Lumpur, Maleisie. Hier kwamen we om 9 uur sochtends aan en moesten we ons nog zien te vermaken tot savonds 12 uur, dat we terug zouden vliegen naar Nederland. Om onze dag op te vullen wouden we ergens gaan zwemmen, waarbij onze enige optie het Hilton hotel was dat vlakbij gelegen was. Met onze backpacks kwamen we dan aan in het luxe hotel en mochten we gelukkig voor 10 euro pp de hele dag bij het zwembad zitten.

De vlucht was perfect, een slaappil ingenomen en bijna de hele weg geslapen. Volop eten en drinken en een eigen schermpje waar je films kon kijken of n spelletje op kon doen was perfect!

Bij deze wil ik iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om mijn reisverslagen te lezen en bedankt voor alle reacties!!!

Op naar de volgende reis!;)

XXX

• 01 Januari 2010 - 11:32

Tineke:

Nou Esther dat was weer een heel verslag.We zijn nu weer helemaal bij.
    Wat leuk dat je er nu ook een paar fotos bij hebt gezet!Het is daar ook heel mooi.
    Toch ben ik blij dat je weer veilig thuis bent, en gezellig met ons oud en nieuw hebt kunnen vieren.:d
    liefs van tineke